Site Icon

Χρήστος-Τσιαμούλης-Καίτη-Κουλλιά
cropped-pa492_main_kyriakos_gouventas-thumb-small.jpg

“ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ & ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”: ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ “

ΟΔΗΓΟΙ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ:   ΚΑΙΤΗ ΚΟΥΛΛΙΑ: ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΚΟΥΒΕΝΤΑΣ: ΒΙΟΛΙ, ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΑΜΟΥΛΗΣ: ΟΥΤΙ, ΛΑΓΟΥΤΟ

Αγαπητές/οί φίλες/οι της παραδοσιακής μουσικής ο Σύλλογος Μικρασιατών Σύρου, με την υποστήριξη της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής “Νεόφυτος Βάμβας” της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου και σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης βιολονίστα Κυριάκο Γκουβέντα, την ΚΟΙΝΣΕΠ “Music Steps” και τους καταξιωμένους μουσικούς Χρήστο Τσιαμούλη και Καίτη Κουλλιά  διοργανώνει ένα 3μερο σεμινάριο παραδοσιακής μουσικής στη Σύρο.

Το σεμινάριο αυτό θα ξεκινήσει τη μουσική του διαδρομή  με παραδοσιακή μουσική από την Κωνσταντινούπολη συνεχίζοντας στα παράλια της Μικράς Ασίας, στα νησιά του Αιγαίου, τις  Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Θα εξετάσουμε την τεχνική των οργάνων και ρεπερτόριο κομματιών κάνοντας συγχρόνως θεωρητικές προσεγγίσεις πάνω στους ρυθμούς, την αρμονική συνοδεία και τους ήχους. Ειδικά στη θεωρία θα χρησιμοποιηθούν τα ονόματα των Βυζαντινών Ήχων, των Ανατολικών Μακάμ και των Ρεμπέτικων Δρόμων. Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν συγκερασμένα και ασυγκέραστα όργανα.

Κάποιες από τις ώρες του σεμιναρίου θα τις αφιερώσουμε στα μουσικά σύνολα: στο να παίζουμε όλοι μαζί οι μουσικοί μαζί με τους τραγουδιστές με την καθοδήγηση των δασκάλων. Επίσης, θα υπάρξουν μουσικά events στα οποία μπορούμε όλοι να πάρουμε μέρος προαιρετικά.

Διδάσκουν οι καταξιωμένοι μουσικοί:

Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί και μουσικά σύνολα)

Χρήστος Τσιαμούλης (ούτι και λαγούτο)

Καίτη Κουλλιά (παραδοσιακό τραγούδι)

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στην Ερμούπολη. Ξεκινάει την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023. Την Κυριακή το βράδυ στις 8μμ θα ακολουθήσει δωρεάν συναυλία με την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο: είναι 50 ευρώ τα οποία θα καταβληθούν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου. Δεν περιλαμβάνει διαμονή στη Σύρο.

Για κράτηση θέσεων συμπληρώσετε τη ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:

https://forms.gle/rBWkKzBoGZtxxWzF7

Για πληροφορίες δρομολογίων για τους εκτός Σύρου επισκέπτες:  http://www.openseas.gr

Αν χρειαστείτε βοήθεια για να βρείτε κατάλυμα στη Σύρο (αν και για τις ημερομηνίες αυτές θα βρείτε εύκολα) επικοινωνήστε έγκαιρα στο email: tolisthegr@yahoo.com

Δηλώστε τη μέρα ταξιδιού και επιστροφής αν τη γνωρίζετε στη φόρμα της αίτησης έτσι ώστε να σας συμπεριλάβουμε στην ονομαστική κατάσταση της BlueStar η οποία μας παρέχει έκπτωση 30% για τις μέρες του σεμιναρίου. Η έκπτωση ισχύει και για τα προσφιλή σας πρόσωπα που σας συνοδεύουν στο ταξίδι. Επίσης μπορείτε να έχετε έκπτωση στα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια με άλλο τρόπο: υπάρχουν προσφορές της vodafone CU και cosmote για έκπτωση στο ένα από τα δύο εισιτήρια και δωρεάν εισιτήριο επιστροφής αντίστοιχα στις σελίδες των εταιρειών.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Παρασκευή 5μμ-9μμ Σάββατο 10πμ-2μμ Κυριακή 11πμ-2:30μμ και δωρεάν συναυλία στις 8μμ της Κυριακής.

(* μπορεί να υπάρξουν αλλαγές ή update).

———————————————————————————–

Ένα βίντεο στο YouTube από το σεμινάριο με τον αείμνηστο Σόλωνα Λέκκα(τραγούδι, αμανές), Κυριάκο Γκουβέντα(βιολί, μουσικά σύνολα) και Βασίλη Κασούρα(ούτι-λαούτο):

ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ και ώρα 8μμ στο Πνευματικό κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως. Για κράτηση θέσεως συμπληρώστε τη φόρμα:

https://forms.gle/rZtwWKrbb8g1JqVf7

Ευχαριστούμε την Blue Star Ferries για την χορήγηση έκπτωσης 30% στη μετακίνηση των μαθητών και δασκάλων από τον Πειραιά στη Σύρο με επιστροφή.

bluestarlogo_square_newcolor